Vážení zákazníci,

pokiaľ hľadáte kvalitnú kávu ste tu správne! 

Ponúkame najširší sortiment zrnkovej ale aj mletej prevažne talianskej kávy značky Lavazza, Segafredo, Pellini, Illy, Bristot, Danesi a mnoho ďaľších kávových značiek, od najlepších talianských výrobcov.

Firma Global Property s.r.o. vznikla s cieľom priniesť na Slovensko kvalitnú, gurmánsku a čerstvú kávu.

Radi Vám pomôžeme s výberom kávy alebo iného tovaru, preto nás neváhajte kontaktovať.


Kávy alebo doplnkový sortiment, pri ktorých je uvedené: na vyžiadanie, Vám radi objednáme (v tomto prípade je potrebné zaplatiť vopred.)vať

.ťť

Káva do prevádzky

Kaviareň aj vo Vašej firme

Pomôžeme Vám s vybudovaním kvalitnej kaviarne priamo vo Vašej kancelárii, zabezpečíme kávovar, dodáme kávu, šálky, cukor...uctite si zákazníkov a obchodných partnerov kvalitnou kávou podávanou v dizajnovom porceláne.

Ponúkame Vám široký a kvalitný sortiment káv za výhodné ceny!

Prevádzkovateľom a majiteľom gastro prevádzok ponúkame spoluprácu pri dodávke kvalitnej značkovej kávy. V našej ponuke nájdete renomované kávové značky za najvýhodnejšie ceny na trhu (cenník Vám radi pošleme na vyžiadanie), nelogovaný, logovaný značkový hrubostenný porcelán. Ponúkame vám espresso šálky so zaobleným dnom pre lepšie espresso, sety cappuccino šálok, šálky na latte, čokoládu Zotter a mnohé iné.

Objednávky realizujeme prostredníctvom emailu vasakavicka@gmail.com. Vaše otázky Vám radi zodpovieme aj telefonicky na čísle +421 944 632 980.
Ďakujeme.

Freshcup Team

 

Iba originálny tovar

Tovar, ktorý nájdete v našom obchode nakupujeme iba u výrobcov prípadne u výhradných distribútorov stanovených výrobcom. Táto skutočnosť úplne znemožňuje, aby nám bol dodaný tovar v horšej kvalite, alebo tovar neoriginálny. Náš tovar dodávame do radu obchodov a potravinárskych reťazcov v celej Slovenskej republike a spolupracujeme s najväčšími spoločnosťami na trhu. Vďaka tomu všetkému sme schopní ponúknuť Vám kvalitnú kávu, ktorú inde nenájdete.

Anketa

Koľko šálok kávy denne vypijete?

Jednu, dve. (27)
59%

Dve, tri. (6)
13%

Viac ako tri. (13)
28%

Celkový počet hlasov: 46

Anketa

Akú kávu máte najradšej?

Klasickú ,,zalievaného turka,, (13)
52%

Espresso- malé, veľké (6)
24%

Instantné kávy (2)
8%

Cappuccino (1)
4%

Latte machiato (3)
12%

Celkový počet hlasov: 25

Orechovo-kávový zákusok

Cesto:

  • 5 ks vajce
  • 5 PL kryštálový cukor
  • 5 PL polohrubá múka
  • 1 balíček kypriaci prášok
  • 1 PL kakao
  • 1 PL orechy

Krém:

  • 250 g mleté orechy
  • 150 g práškový cukor
  • 500 ml káva
  • 250 g maslo
  • rum
  • piškóty
  • čokoládová poleva
Cesto: Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, kakao, pomleté orechy a tuhý sneh z bielkov. Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Upečené cesto necháme vychladnúť.
 
Krém: Pomleté orechy zmiešame s práškovým cukrom a zalejeme takým množstvom kávy, aby vznikla hustá zmes. Zmäknuté maslo vymiešame dohladka, spojíme s orechovou hmotou a vypracujeme krém. Vychladnuté cesto pokvapkáme rumom a natrieme polovicou orechového krému.
 
Piškóty namáčame do vychladnutej kávy a poukladáme na krémovú vrstvu. Na piškóty navrstvíme zvyšok krému. Zákusok necháme mierne stuhnúť, potom ho potrieme čokoládovou polevou.

 

Dobrúúúúúúúúúú chuť :)))

zdroj: http://dobruchut.azet.sk/recept/8122/orechovo-kavovy-zakusok/

Mýty o káve

Káva je škodlivá – pri maximálnej odporúčanej dávke 300 mg (asi 5-6 menších šálok) vám nepriaznivý vplyv na srdcovocievny systém a celkové zdravie s určitosťou nehrozí,  práve naopak

Na kávu sa rýchlo vytvorí závislosť – ak káva predstavuje váš ranný rituál, je celkom jasné, že by vám jej vynechanie pred vykročením do nového dňa chýbalo; čierny nápoj či kofeín sa však určite neradí medzi drogy

Káva dehydratuje – je pravdou, že káva stimuluje naše močové ústrojenstvo, a teda má diuretické účinky; pri pravidelnom pitnom režime sa však nedostatku vody v organizme obávať takisto nemusíte

Tip na mlsanie čokolády
 

Tip na mlsanie: Všetci čo si chcú ešte kvalitnejšie vychutnať akúkoľvek čokoládu by ju nemali okamžite rozhrýzť, ale ju odporúčame nechať v ústach príjemne a pomaly rozpustiť a tak vychutnať. Vášniví fanúšikovia čokolády si napríklad nechávajú kúsok čokolády "oddychovať" na jazyku a potom si ju jazykom prilepia na podnebie. Zároveň začínajú štekliť takto na podnebie prilepenú čokoládu jazykom a tá sa postupne rozpúšťa... Dobrá čokoláda má krásne dlhú arómu alebo ak chcete "nádych". To znamená, že ešte stále cítite arómy aj keď ste si už dávnejšie vychutnali čokoládu.